joi, 10 septembrie 2009

CORNURI CU GEM

Despre aceste cornuri ar fi multe de spus insa cel mai important lucru este ca sunt extrem de pufoase si moi, sunt bune rau, asa ca, daca aveti pofta de ceva bun nu alergati la patiseria din colt, mai bine incercati aceste bunatati pentru ca sunt cu siguranta mai sanatoase.
Astea fiind spuse ar trebui sa stiti ca pentru a va apuca de treaba aveti nevoie de:
  • 1 cub de 25 g drojdie
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 550 g faina
  • 3 linguri miere de albine
  • 40g unt topit dar nu fierbinte
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 ou
In primul rand amestecam drojdia cu putin lapte cald si cu 2 linguri faina si lasam pentru 15 minute amestecul deoparte pana ce isi mareste volumul.
Amestecam faina cu laptele cald, cu mierea, sarea si drojdia ce a crescut iar la sfarsit adaugam untul topit. Se va forma un aluat nu foarte dens, ce seamana la densitate cu cel de la cozonac nu
cu cel de la paine. Acum vine partea grea pentru ca aluatul trebuie framantat cam 30 min, cu cat mai mult cu atat mai bine. Dupa ce a fost bine framantat si aerat se intinde pe masa de lucru,
intr-o forma rotunda pe care apoi o portionam, mai intai in doua parti egale, apoi in patru si asa mai
departe pana obtinem 16 parti egale. Adaugam apoi umplututa , care in cazul meu a fost gem de prune, insa poate fi la fel de bine si rahat, nuca, finetti sau orice altceva, ori pot fi simple pentru ca sunt oricum delicioase. Le rulam apoi incepand cu marginea mai groasa a triunghurilor si astfel se formeaza niste cornulete foarte frumoase pe care le asezam in tava de copt ce a fost in prealabil unsa cu putin unt sau pe hartie de copt cum am facut eu. Oul il batem putin cu zahar sau miere de albine si ungem cornuletele cu el pentru a capata o culoare frumoasa la cuptor. Le punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 min si cornuletele sunt gata. Ce sa va mai spun, sunt pufoase si gustoase. Nu era in planul initial insa dupa ce le-am asezat pe farfurie mi-a venit ideea sa le glazurez cu ciocolata, asa ca am incalzit in cuptorul cu microunde cateva bucatele de ciocolata amaruie si le-am trasat niste dungi frumoase.
Trebuie sa va avertizez despre ciocolata incalzita la microunde, pentru ca daca este tinuta prea mult capata o consistenta branzoasa si nu mai poate fi folosita, cel mai bine e sa o puneti cateva
secunde, apoi o scoateti, o verificati si o introduceti din nou la cuptor daca mai este nevoie. Bineinteles cea mai buna metoda este de a o topi pe baie de aburi insa dureaza mai mult timp, si din comoditate eu folosesc microundele. Cam asta e reteta mea de cornuri, simpla si buna.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce bine arata!!Felicitari!!!!!!!!

Oana spunea...

Multmesc Micki!

Ducesa spunea...

Waw Oana, ce bine arata cornurile tale!

Irina spunea...

Bună!
M-ai convins să le încerc. Poate chiar diseară.

Întrebare: nu trebuie lăsate deloc la dospit? Nici aluatul, nici cornurile formate?

Mulţumesc
Irina

 

Oana's kitchen © 2009. Template Design By: SkinCorner